Primul curs online de transformare și reconstrucție tipar din România
cu TR Master Irina Akkaya
logo1

Te învăț cum să pui bazele unei colecții de modă inedite

Îți arăt și îți explic pas cu pas cum să realizezi

2 obiecte vestimentare

Te blochezi când vrei să transpui ideile tale în realitate?

Știu că este enervant când ai așa multă determinare și ești gata de lucru și creație, dar realizezi apoi că nu poți ajunge la nivelul următor pentru a realiza practic obiectul vestimentar gândit inițial.

Vrei să înveți rapid să pui bazele unei colecții originale de modă?

Și rapid și ieftin și la tine acasă ori în atelier. Știu că vrei să fie totul foarte simplu când îți propui realizarea unei colecții sau articole vestimentare. Nu e dificil, dar nici foarte simplu, altfel toată lumea ar face. Pentru a-ți asigura succesul, pentru a-ți dezvolta abilitățile creative și tehnice și în final pentru a-ți realiza colecțiile ai nevoie de DETERMINARE. Este elementul cheie care te poate duce departe. 
Nu da vina pe talent! 
Acesta se dobândește în funcție de cât de mult muncești! Să nu uiți asta!
 

Acest curs îți aduce foarte multe beneficii,

DAR NU ESTE SIMPLU!

Mulți se blochează când vor să creeze ținute, o dată la partea creativă (de unde să-ncep?) și apoi la tipar. 

Când începusem să cos, am luat-o invers, am învățat tipar și apoi m-am apucat de latura creativă. Nu știu dacă a fost bine sau nu, dar azi pot să spun că alegerea unei idei/ unui concept de la care pornești te ajuta foarte mult să parcurgi un traseu creativ și abia după ce ai trecut de această etapă poți gândi și construcția propriu-zisă a obiectelor tale. Dacă dezvolți partea tehnică și dacă ai baza creativă, o să fie totul clar și rezultatele pe măsură. La început, bineînțeles că aveam doar o bază în tipar și mi-era greu să transpun niște idei în realitate, dar treptat, ajungând să cunosc foarte multe tehnici de transformare a tiparului, a început să se facă lumină 🙂

Știu că deseori te confrunți cu o situație similară, de aceea mi-am propus să te ajut și să te îndrum pe un drum sigur către realizarea obiectivelor tale în modă. Cu acest curs, nu te învăț doar simple tipare de bază, pe care oricum le poți găsi foarte simplu printr-o căutare pe Google; vin cu ceva nou și îți ofer o oportunitate inovatoare, te ajut să îți dezvolți creativitatea cu ajutorul unor tehnici noi de transformare și reconstrucție tipar pe care să le dezvolți după bunul plac.

 

Fiecare transformare de tipar are nivelul ei de dificultate, iar trăsăturile acestora apar asemenea unei sculpturi în material sau manipulare de material. De ce toate astea?

Vreau să îți creezi un scenariu în minte și să te gândești cui îi place să poarte haine originale, inedite, diferite de ale celorlalți, unice? Tuturor…

 

Și cu toate astea, pe stradă te lovești de multe ori de lipsa unicității, vezi oameni care aleargă după tendințele din magazinele care produc în serie…

Misiunea mea este să te ajut să depășești aceste limitări și împreună cu tine, prin ceea ce creezi tu, să ajungem să educăm ușor-ușor pe cei din jurul nostru, dar mai ales pe cei care vor să investească într-adevăr în imaginea proprie și care ar trebui să se ferească să-i copieze pe alții. Împreună putem face educație vestimentară – atât pentru tine, creator de frumos, cât și pentru cel care se inspiră de la tine, și care vrea să-i livrezi produse unice, în concordanță cu personalitatea lui/ ei.

 

Nu este obligatoriu să gândești la fel, cum nu este obligatoriu să creezi obiecte vestimentare deosebite.

 

Dar dacă tot ești pe acest drum al creației și vrei să investești în tine și în dezvoltarea abilităților tale creative, gândește-te la ce rezultate vei putea ajunge dacă accepți să lucrezi sub îndrumarea mea constantă, timp de câteva săptămâni. Este o provocare de a face exact CEEA CE ÎȚI PLACE ȚIE!

Ce îți propun, care este soluția concretă?

Înveți tehnici inovative de transformare tipar și realizezi 2 obiecte vestimentare lucrând aproximativ 1 oră pe zi timp de 7 săptămâni

Te invit într-o călătorie de 7 săptămâni alături de mine în care ne angajăm 100% la procesul tău creativ –  pornim de la concept și termini cu realizarea a 2 articole vestimentare cu 5 tehnici creative de transformare și reconstrucție tipar.  

Te invit să muncim pe o structură clară și testată!

Asta înseamnă să ai determinare și să muncești 1-2 h (în medie)/ zi. Este un curs de 7 săptămâni unde ai acces la grupul de Facebook Concept și TR; aici vei găsi mai multe webinarii inregistrate de aproximativ 1 ore fiecare. Din momentul înscrierii vei primi câte o temă pe care va trebui să o realizezi – urmărești primul webinar și rezolvi prima temă, urmărești al doilea webinar și rezolvi a doua temă ș.a.m.d. până ajungi în a șaptea săptămână. În fiecare săptămână vei primi pe adresa ta de e-mail toate materialele săptămânii în curs.

La fiecare sesiune vei primi misiuni concrete pe care va fi nevoie să le realizezi.

Mă angajez să îți ofer îndrumare 100% pe parcursul celor 7 săptămâni.

Totul ca să reușești să ajungi la final cu o bază a unei colecții de modă, respectiv 2 obiecte vestimentare.

Îți voi explica totul, pe rând, în detaliu. Le execuți pe toate, ți-ai creat 2 obiecte vestimentare! 

Și ce-i important e că poți trece prin aceste misiuni și dacă ești la începutul călătoriei tale în modă/ croitorie și dacă ești la un nivel avansat; ai nevoie de o mașină de cusut și un bust de croitorie (sau poți fi propriul model).

Pot fi pentru tine un viitor mentor care să te ajute să-ți atingi obiectivele, să creezi articole vestimentare originale
DESPRE IRINA AKKAYA

Fiind pasionată de modă și însetată de cunoaștere și inovație în creație, am pus bazele unei școli de modă cu scopul de a distribui cu alți pasionați de modă, toate informațiile pe care le-am acumulat de-a lungul timpului. Am creat, așadar, TR Cutting School Romania, fiind inspirată de modelul școlii unui profesor și designer japonez, Shingo Sato.

Dorința mea a fost de a crea o școală diferită de cea tradițională, unde studenții să nu fie nevoiți să urmeze cursuri de lungă durată, ci workshopuri intensive de weekend și cursuri Online. Consider un proces benefic de ambele părți, dar mai ales pentru tine că poți învăța mult în timp scurt – în cazul celor intensive, și în confortul casei tale/ atelierului tău – în cazul cursurilor Online.

În ultima perioadă am reușit să organizez în România cursuri cu designerii și profesorii Shingo Sato, Julian Roberts, Mari Bendeliani, Irina Sycheva pentru a dezvălui secretele tehnicii lor inovative, TR Cutting, Subtraction Cutting, mulaj creativ.

Cu aceste activități doresc să aduc inovație în vestimentație, și să o pot distribui mai ales prin intermediul educației.

 • Creez colecții de modă pentru aproape fiecare sezon 🙂 și particip ocazional la prezentări de modă naționale și internaționale.
 • Lucrez cu mai mulți creatori de modă renumiți în lume - Shingo Sato, Irina Sycheva, Julian Roberts, Mari Bendeliani și studiez constant tehnici creative de transformare tipar, și ale prof. Tomoko Nakamichi.
 • Am lucrat pentru o zi în studioul designerului olandez Iris van Herpen.
 • Am absolvit un master în modă la UNARTE și cursurile prof. Shingo Sato.
 • Am câștigat locul I la un concurs de modă din Elveția.

Ce BENEFICII obții de pe urma cursului

Iată cele mai importante beneficii pe care le ai dacă decizi să te înscrii la curs

Sunt rezultate concrete pe care poti sa le atingi în cadrul cursului:

 • ÎNVEȚI CUM SĂ REALIZEZI 2 OBIECTE VESTIMENTARE ORIGINALE CU MINIM DE EFORT (ASEMENEA CELOR DIN IMAGINE) - STABILEȘTI CONCEPTUL, CONSTRUIEȘTI TIPARUL DE BAZĂ ROCHIE (mulaj și/ sau formule), APLICI 5 TEHNICI INOVATIVE DE TRANSFORMARE TIPAR, RECONSTRUIEȘTI TIPARUL, CROIEȘTI ȘI PREGĂTEȘTI PIESELE PENTRU COASERE, FINISEZI CELE 2 OBIECTE VESTIMENTARE
 • ÎȚI DEZVOLȚI CREATIVITATEA ȘI ÎȚI VEI IMPRESIONA PRIETENII ȘI FAMILIA CU ȚINUTE NOI, DAR ȘI CU ALTE PROIECTE INEDITE PE CARE LE VEI PUTEA REALIZA CU EXPERIENȚA DOBÂNDITĂ ÎN URMA CURSULUI
 • AI MAI MULT TIMP PENTRU TINE, PENTRU FAMILIE ȘI PENTRU CE E IMPORTANT PENTRU TINE, ÎN LOC SĂ PIERZI TIMP PE DRUM PENTRU A MERE SĂPTĂMÂNAL LA CURSURI DE CALIFICARE
 • ECONOMISEȘTI BANI ȘI NU-I MAI DAI PE TIPARE DEOARECE ACUM ȚI LE POȚI CONSTRUI FOARTE SIMPLU ACASĂ, PE MĂSURI PERSONALIZATE SAU CUSTOM MADE
 • INVESTEȘTI ÎN PASIUNEA TA
 • LUCREZI ÎN ACELAȘI TIMP CU ALȚI PASIONAȚI DE MODĂ, CEEA CE TE DETERMINĂ SĂ FII TOT TIMPUL LA ZI CU PROVOCĂRILE ȘI MISIUNILE PE CARE LE AI DE ÎNDEPLINIT;
 • TE PROMOVEZI CU TRANSFORMĂRI DE TIPAR INOVATIVE ȘI VEI AVEA TOT MAI MULTE COMENZI DE ÎMBRĂCĂMINTE

PREȚUL CURSULUI ESTE 700 LEI

Ce vei învăța la fiecare etapă pentru a ajunge la misiunea dorită

Pentru realizarea a 2 obiecte vestimentare:

De fiecare dată când vrei să pornești în realizarea unei colecții de modă ori a unei linii de îmbrăcăminte, este esențial să pornești de la idee, să îți stabilești un concept în jurul căruia să se concentreze colecția ta. 

– Vei avea ca suport și studiu de caz bookul unei colecții de-ale mele, ca să înțelegi ce trebuie să conțină și de ce trebuie să fie astfel. Astfel îți conturezi o imagine de ansamblu asupra viitoarei tale colecții, unde și cum să faci cercetare, și tot ce ai nevoie ca să îți formezi baza pentru ce va urma.

– Faci cercetare pentru ”Optical Illusion” – conceptul propus de mine în curs.

– Alegi materialele corespunzătoare tehnicilor propuse de mine în curs.

Îți pun la dispoziție două variante de construcție tipar de bază pentru rochie:
                                   – cu ajutorul mulajului cu care te-ai familiarizat deja;
                                   –  cu ajutorul formulelor;
– costruiești tiparul pentru amform și căptușeală.

Odată ce ți-ai construit baza pe care vei lucra, începi să analizezi tehnicile propuse și unde le vei construi. 

Pentru prima rochie aplici 2 tehnici de transformare și reconstrucție tipar:

                        – Drapaj Fluid TR (după prof. Shingo Sato)

                        – ”Drop Hole” sau in japoneza ” Otoshiana” (după prof. Tomoko Nakamichi)

Pentru a doua rochie aplici 3 tehnici de transformare și reconstrucție tipar:

                         – suprafață sculptată (după prof. Tomoko Nakamichi)

                         – ”Hide and Seek” sau în japoneză ”Kakurenbo” (după prof. Tomoko Nakamichi)

                        – Fusta ”Ribbon”/ cu bandă – cu incrustații (după prof. Shingo Sato)

 

După stabilirea și construirea mulajului cu transformările propuse, începi să reconstruiești tiparul astfel:

                           – creezi linii de incrustație și le corectezi;

                           – pui semnele de întâlnire;

                           – decupezi opera ta de artă 🙂 pe conturul tău.

 

După ce ai toate piesele decupate din mulajul tău:

                         – vei stabili baza pentru tehnicile care necesită susținere;

                         – croiești toate piesele în fucție de fiecare transformare;

                         – croiești amformul și căptușeala;

                         – pregătești piesele pentru cusut.

În etapa aceasta îți arăt cum trebuie să incrustezi piesele:

                          – dezvolți și îmbunătățești tehnica de coasere pe ”munte” și ”vale” – foarte importante pentru a-ți crea curburi perfecte;

De asemenea, vei învăța cum trebuie să calci/ presezi cusăturile.

 

Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, îți voi oferi și câteva bonusuri valoroase pentru acest proiect
LAPTOP
Urmărești cursul Offline și/ sau Online
Primești o listă cu resurse Internet valoroase

Îți ofer posibilitatea să descarci toate materialele video la tine în calculator. De asemenea, îți pun la dispoziție o listă cu resurse de Internet care te vor ajuta în procesul de creație.

DIPLOMA
Certificat de absolvire

Dacă te încadrezi în timp și termini cursul la timp, vei primi un certificat de absolvire, semnat de mine.

PREȚUL CURSULUI ESTE 700 LEI

Primești banii înapoi dacă nu ești mulțumit

Cred cu toată inima în acest curs. Eu aplic constant pașii prezentați din 2012. Am creat conceptual și continui astfel pentru că mă împlinește și mă ajută să fiu diferită de ceilalți. De aceea mă determină să îți pot oferi cea mai bună garanție pe care probabil ai întâlnit-o până acum:

Dacă simți că după 3 săptămâni nu te ajută cu nimic acest curs, primești banii inapoi și râmâi cu toate materialele de la mine.

Ce pierzi dacă nu te inscrii la curs

În cazul în care nu te înscrii la acest curs,

– pierzi șansa de a deveni un designer recunoscut pentru inovație în tipare;

– pierzi bani pe tipare dacă vei continua să ți le cumperi;

– pierzi timp valoros pentru a te deplasa la cursuri de perfecționare;

– pierzi șansa de a investi într-un hobby cu beneficii pe toate planurile: de la dorință creatoare, la îmbunătățirea și dezvoltarea abilităților tehnice;

– pierzi șansa de a lucra alături de alți oameni pasionați de creație vestimentară;

– pierzi șansa de a-ți duce businessul la un nivel mai ridicat, în ceea ce privește dezvoltarea creativității;

– vei scăpa din clienții care vor să fie unici prin ținutele pe care le poartă.

 

Nu toată lumea are un stil vestimentar inedit, dar toată lumea trebuie să se îmbrace; iar tu poți interveni să-i ajuți cu obiecte vestimentare care să le pună în valoare personalitatea – pentru că sunt din ce în ce mai mulți oameni care nu vor să se îmbrace oricum.

 

Am  o misiune simplă: vreau să investesc în educație și să ofer valoare prin ceea ce fac, astfel încât să te ajut și pe tine să urmezi un drum asemănător, să te autodepășești, să investești în forța ta creatoare și să duci mai departe tot ce înveți aici.
Cultura noastră vestimentară începe să capete un contur frumos, chiar dacă nu este cea mai strălucită. Avem oameni creativi; dar știm că putem mai mult; nu e de ajuns să fim talentați, pe lângă asta, mai avem nevoie de voință, determinare, implicare și responsabilitate ca să reușim.

Știm că detaliile fac diferența și odată ce ai învățat o tehnică nouă, o poți dezvolta și poți prelua mici elemente astfel încât să creezi o piesă minimalistă unică sau, bineînțeles, poți aplica mult mai mult astfel încât să ia forma unei piese de scenă ori să intre în categoria obiectelor Haute Couture.

 

Nu ai nevoie de ani întregi pentru a învăța cum să-ți transpui ideile în realitate și să-ți creezi o colecție de modă. Ai nevoie de câteva ore pe săptămână pentru a deveni din ce în ce mai bun/ă în ceea ce faci acum.

Testimoniale

"Am participat la cursurile organizate de Irina Akkaya la TR Cutting School Romania și am fost încântată de nivelul înalt al informațiilor expuse și de modul practic de lucru care m-a ajutat sa văd execuția hainelor dintr-un unghi rafinat de posibilitați, ușor de pus in practică. Am apreciat ajutorul individual oferit de Irina in timpul cursurilor, răbdarea si claritatea ei, pentru a duce cu toții la bun sfarșit lucrările din program si a înțelege tehnicile abordate. Aștept cu bucurie urmatoarele cursuri organizate de Irina și le recomand oricarei persoane care are ca hobby lucrul cu țesaturile, sau oricarui profesionist din domeniu." 💜
Grigorela Dimitriu
CEO Yokko
"Irina este o indrumatoare plina de pasiune si creativitate, care inspira multa incredere elevilor ei. Am avut placerea sa o cunosc cand a organizat cursul de origami pe haine cu SHingo Sato in octombrie 2018. De asemenea, in grupul de FB pe care l-a format, posteaza regulat sfaturi foarte utile care te vor ajuta nu doar sa depasesti fricile creative, dar si sa concepi moda din noi perspective. Oricine e interesat de tipare si de a diseca acest megafenomen numit moda, va beneficia foarte mult de sfaturile Irinei, fie sub forma claselor pe care le preda in Bucuresti, prin workshop-uri sau prin feedback-ul oferit online. Este greu sa gasesti un profesor adevarat de moda in Romania, atat din punct de vedere al formarii intelectuale, din perspective etice cat si la nivel de interactiune interumana. Irina este trandafirul desertului - in ea se cristalizeaza toate aceste calitati. Sper ca va ajuta cat mai multi tineri creativi sa isi desavarseasca ideile in drumul lor spre perfectiunea imperfecta."
Laura Stana
Designer
"In the journey of life, we meet different people, some will walk in and out of your life but some will leave a lasting footprint in your heart. I must say I am grateful to have met Irina Akkaya. She is very understanding and make learning fun. I made my first steps in tailoring field with her and I appreciated her kindness, humbles and passion to teach and make you understand what means creativity and quality feeling like is fun. Thank you Ioana Avram for your recommendation! I am grateful! Irina Akkaya is not just a very creative and inspiring person, but also she has great skills in mentoring and teaching. I recommend with all my heart her courses."
Destiny Ogbimi
Designer
"Acum 4-5 ani incercam sa-mi gasesc ceva care sa ma reprezinte in moda, ma plictiseam sa fac aceleasi rochii simple sau la comanda, si asa l-am gasit pe maestrul Shingo Sato. Am fost fascinata de ceea ce facea si dupa multe cautari am gasit una din cartile lui, pe care am si cumparat-o de altfel.Am incercat sa fac tipare dupa informatiile din carte, dar erau mici detalii care ma impiedicau sa fac perfect.Ii urmaream workshop-urile din toata lumea i ma gandeam cum sa fac sa ajung si eu la unul. In cautarile mele despre maestru am gasit-o pe Irina, mi-a placut prima ei colectie. Intre timp am aflat ca a fost in Romania invitat de Irina Akkaya, si-mi parea rau ca nu am aflat din timp. Am avut o sclipire de moment sa-i scriu Irinei. Mi-a raspuns cu o amabilitate aparte spunandu-mi sa nu-mi para rau ca am ratat workshopul cu Shingo pentru ca il va invita si anul urmator. La scurt timp am vazut afisul pus de Irina pentru un curs cu ea de TR Cutting. Fara sa stau pe ganduri m-am inscris si m-am dus. Intalnirea cu Irina pentru mine a fost magica. Imi place sa cred ca a fost "atractie" la prima vedere. De la primele si pana la ultimele informatii primite de la ea eram captivata si puneam multe, multe intrebari la care Irina imi raspundea cu foarte multa caldura. Pentru mine au fost 2 zile magice. Multumesc pentru tot! Pentru mine ai fost omul care m-ai ridicat moral si m-ai incurajat sa merg mai departe."
Danela Arghiroiu
Designer

Hai să recapitulăm ce anume primești

 • Urmărești 7 cursuri înregistrate pe pagina de Facebook de aproximativ 1 oră în care îți arăt și-ți explic tot ce trebuie pentru a avea o bază în crearea unei colecții originale de modă, și anume 2 obiecte vestimentare.
 • Ai acces la Comunitatea ”Concept și TR”, pe Facebook, care va fi un puternic grup de suport destinat pasionaților de modă care investesc în inovație. Aici ținem legătura cu tot ce e legat de curs, pui întrebări, găsești soluții, găsești motivație și încurajări, vei avea toate resursele necesare , vei găsi misiunile, task-urile de executat, video-uri explicative etc.
 • Vei avea de îndeplinit două sau trei misiuni clare și concrete în fiecare săptămână. Eu voi fi alături de tine să te ajut în acest proces.
 • Vei avea suport constant din partea mea, îți voi răspunde la întrebări și te voi sprijini.

PREȚUL CURSULUI ESTE 700 LEI

Contact

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invit să mă contactezi și o sa te ajut cu drag!

 • Telefon: +40 736333000
 • Orar: 09:00 - 17:00
 • info@irinaakkaya.com

Dacă ți se pare interesant acest curs, apasă pe butonul de Facebook pentru a distribui și prietenilor tăi!